Privacy & Cookies

AGDx (Amsterdam Genome Diagnostics) is het genoomdiagnostisch laboratorium van de Amsterdamse Universitaire Medische Centra; AMC en VUmc.

Uw privacy wordt gerespecteerd

AGDx neemt de bescherming van uw privacy zeer serieus en streeft ernaar om diensten te leveren die transparant, betrouwbaar en op het individu toegespitst zijn. Persoonsgegevens die via de website worden verzameld, worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke privacyregelgeving, zoals hieronder toegelicht.

AGDx gebruikt uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

AGDx verwerkt verschillende persoonlijke gegevens die worden verkregen door het gebruik van de website, alleen na een geregistreerde login, zoals naam, e-mailadres, datum en tijd van bezoek, bestelgeschiedenis. Deze gegevens worden verzameld om onze diensten te verbeteren en voor verbeterde marketingactiviteiten.

Informatie wordt niet gedeeld met derden zonder uw toestemming, tenzij dit nodig is om uw verzoek te verwerken.

Beveiliging

De AGDx-website maakt gebruik van de AMC-beveiligingssystemen en encryptie om uw persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatig gebruik.

Cookies

Om uw bezoeken aan www.agdx.nl te optimaliseren, worden anonieme bezoekersstatistieken verzameld. Hiervoor worden cookies gebruikt. In je instellingen kun je aangeven of je cookies wel of niet wilt toestaan. U hoeft dit maar één keer te doen, tenzij u uw tijdelijke bestanden wist, waarna u het opnieuw moet doen.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die op uw computer worden opgeslagen. De verzamelde gegevens zijn niet te herleiden tot een persoon en bevatten geen persoonsgegevens. Er zijn 3 soorten cookies:

  1. Vereiste cookies: Dit zijn cookies die nodig zijn om de website goed te laten werken. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om de cookies op de website wel of niet te accepteren. Deze cookies worden niet gedeeld met derden.
  2. Analytische cookies: Onze website en marketing e-mails gebruiken deze cookies om de site en haar statistieken te analyseren. AGDx gebruikt deze statistieken om de website en de inhoud van de mailinglijst continu te verbeteren en u van relevante informatie te voorzien. Google Analytics wordt gebruikt om te helpen bij dit proces. Google kan deze informatie aan derden verstrekken als Google hiertoe wettelijk verplicht is of als deze derden informatie verwerken in opdracht van Google. Wij hebben hier geen controle over.
  3. Social plug-in cookies: Dit zijn cookies die door derde partijen worden verzonden, waarmee we social sharing buttons kunnen tonen, bijv. voor YouTube (Google), Twitter en LinkedIn. Door deze plug-ins te gebruiken, kunt u onze internetinhoud met anderen delen. Deze zijn te herkennen aan het logo van de social media provider. De integratie van deze plug-ins betekent niet dat uw gegevens automatisch worden overgedragen aan de sociale media-aanbieders. Dit gebeurt alleen als u op de knop klikt. Wanneer dat is gebeurd, wordt u naar de betreffende website geleid en zijn de regels van de sociale media-aanbieder met betrekking tot de bescherming van uw gegevens van toepassing.

Wanneer u onze website bezoekt, kan er een banner verschijnen waarin wordt uitgelegd dat u automatisch toestemming geeft voor het ontvangen van cookies door verder te gaan naar onze website. Als u niet akkoord gaat, klikt u op “Weigeren” wanneer u de melding te zien krijgt. U kunt ook uw browserinstellingen wijzigen zodat u geen van deze cookies ontvangt. Zie onderstaande uitleg voor het accepteren of weigeren van cookies.

Cookies al dan niet accepteren

U kunt zelf bepalen of u cookies accepteert of weigert. De meeste webbrowsers accepteren cookies automatisch, maar u kunt meestal de instellingen van uw browser wijzigen zodat cookies niet worden geaccepteerd. U moet deze wijziging opnieuw aanbrengen in elke browser en computer die u gebruikt.

Uw rechten

U hebt het recht om AGDx te vragen om toegang te verlenen tot uw persoonlijke gegevens en om bepaalde delen ervan bij te werken, te verwijderen of te blokkeren. U kunt onze e-mail gebruiken: info@amsterdamgenomedx.com om deze verzoeken te doen. Als u het niet eens bent met de manier waarop AGDx met uw persoonsgegevens omgaat, kunt u altijd om nadere uitleg vragen bij onze functionaris voor gegevensbescherming: fg@amc.nl. Als u vindt dat uw probleem niet goed is opgelost, kunt u contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens www.autoriteitpersoonsgegevens.nl